Diyabet (Şeker hastalığı) ve implant
Diyabet (Şeker hastalığı) ve implant
Bir çok kişinin bildiği gibi Diyabet ya da şeker hastalığı bir çok metabolik rahatsızlığın bir arada görüldüğü hastalığa verilen isimdir.
Kanda görülen glükoz miktarı, pankreas tarafından üretilen insülin tarafından sağlanır.
Tip1 ve Tip2 olarak sınıflandırılan diyabetin her iki cinsinde de kanda görülen şeker oranı ya çok yükselir ya da çok düşük seviyelere iner.
Kontrol altına alınmamış diyabet hastalarında, çok ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir.
Sonu körlüğe kadar varabilecek göz sorunları, sinir hücrelerinde ciddi zararlar, böbreklere ciddi zarar, kangren ve hatta komaya kadar gidebilecek tehlikeler, kontrol altına alınmamış diyabet hastalarında görülebilir.
Ancak şunu da ilave etmek lazımdır ki, diyetine dikkat eden, gerekli ilaçlarını alan, egzersizlerini yapan şeker hastaları son derece sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürürler.
Yapılacak en doğru kan analiz yöntemi her üç ayda bir kanda HbA1C değerine baktırmaktır.
Kontrol altında olmayan diyabet, yara iyileşmelerinin gecikmesine ve bölgenin enfeksiyona daha açık hale gelmesine neden verir.
İstanbul implant merkezi diyabet teşhisi konulmuş veyahut ailesinde böyle bir hikayesi olan her hastadan muhakkak implant uygulaması öncesinde HbA1C analizi görmek ister.
Burada, yüksek şeker düzeyinin kapiller damarlara zarar vermesi rol oynar.
Daralan veya zarar gören kapiller damarlar nedeniyle, gözde, ayakta, ayak parmaklarında, böbrekte ve hatta diş etlerinde mevcut kan dolaşımını azaltır.
Ancak yapılan bir çok araştırma, kontrol altına alınmış bir diyabet hastasına implant uygulaması yapmanın herhangi bir sakıncası olmadığını göstermiştir.
Üstelik beslenme ve diyetleri son derece önemli olan diyabet hastaları (kontrol altında olan ) için, implant uygulaması devamında daha rahat bir çiğneme sağlayacağı için, oldukça mantıklıdır.