top of page

SİNÜS LİFT OPERASYONU ÜST ÇENE KEMİĞİ YÜKSELTMEK

Bazı durumlarda maxiller sinüs (üst çene bölgesinde olan) aşağı doğru fazla sarkık olabilir ve dolayısıyla üst çenede implant yerleştirmek için yeterli kemik olmaz.

Bu gibi durumlarda implant yerleştirmeye yetecek kadar bir kemik oluşturmak amacıyla yapılan bir girişimdir.

Uzun dönem dişsiz kalan çenelerde sıkça bu durumla karşı karşıya kalınabilir.

Ayrıca bazen üst birinci ve ikinci küçük azı dişleri ve de birinci ve ikinci azı dişleri sinüs tabanıyla çok yakın ilişkide olabilir; bu durumda da bu dişler çekilince haliyle implant yerleştirmek için yeterli dikey bir kemik boyutu kalmaz.

Bu durumlarda; üst çene arka bölgede kemik dikey boyut kazanmak amacıyla kemiğe bir pencere açılır. Bu pencere açma işlemi özel frezlerle veya piyezoelektrik cerrahi cihazı vasıtasıyla yapılır. İstanbul Nişantaşı implant merkezinde bu işlem piyezoelektrik cihazı ile yapılmaktadır. Bu cihaz ile çok daha az travma verilir ve de ayrıca sinüs zarına zarar verme ihtimali çok daha azalmış olur.

Ardından sinüs zarı çok dikkatli bir şekilde ayrılıp yukarı itilir.

Sinüs zarı zarar görmemesi için bu bölge alttan kendi kendine eriyen bir kolajen membran veya hastanın kendi kanından üretilen L-PRF yerleştirilir.

Bu şekilde kemik yükselmesi için bölgeye konulacak kemik materyali sinüs tabanına zarar vermez.

Bu işlem esnasında muhtelif türde kemik materyalleri kullanılabilir. Ya hayvan kaynaklı, ya kadavralardan elde edilen insan kaynaklı veyahut hastanın kendisinden alınan kemik, bu bölgeye yığılarak üst çene kemik dikey boyutu yükseltilir.

Bu anlatılan açık sinüs lift operasyonudur.

Ayrıca bu işlem eğer yükseltilecek kemik miktarı daha az ise kapalı olarakta sinüs yükseltme yapılabilir.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page